Această rețetă de foietaj de casă (aluat franțuzesc), pe bază de unt, se poate folosi atât la rețeta de saleuri cu foietaj de casă, cât și la cea de pateuri de casă.
Ustensile necesare
Notă ustensile*
Vasul mare este folosit la frământat aluatul.
planșetă lemn
sucitor
frigider
vas mare
folie stretch alimentară
Ingrediente
0/
6
ingrediente
12 linguri smântână sau iaurt
12 linguri ulei
2 ouă
1kg făină (aproximativ)
1 linguriță cu vârf de sare
200g unt frecat/amestecat cu 4 linguri făină (8 linguri untură porc )
Notă ingrediente*
Ingredientele de mai sus sunt valabile atât pentru saleuri, cât și pentru pateuri, cu o mică diferență la pateuri. Pentru pateuri se mai folosește 400g brânză puțin sărată, care se amestecă cu 4 ouă.
Preparare
0/
9 pași
Se dizolvă drojdia în smântână.
Se adaugă sarea, uleiul și ouăle.
Se amestecă totul foarte bine.
Se adaugă făina până se obține un aluat tare care se frământă bine.
Se întinde aluatul într-o foaie 30cm pe 40cm .
Aluatul întins se unge cu 2 linguri de untură frecată cu făină (sau un cubuleț/2 linguri de unt frecat cu făină).
Se împăturește și se lasă 20 minute la frigider.
Se repetă punctele 5, 6 si 7 până se consumă toată untura (sau untul, în functie de ce ați optat să folosiți ca ingredient principal).
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.