Foietaj de casă pentru saleuri sau pateuri

6
ingrediente
>9
porții

Despre Foietaj de casă pentru saleuri sau pateuri

Această rețetă de foietaj de casă, pe bază de untură de porc SAU unt, se poate folosi atât la rețeta de saleuri cu foietaj de casă, cât și la cea de pateuri de casă.

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Vasul mare este folosit la frământat aluatul.
planșetă lemn
sucitor
frigider
vas mare

Ingrediente

0 / 6 ingrediente
  • 12 linguri smântână sau iaurt
  • 12 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 1kg făină (aproximativ)
  • 1 linguriță cu vârf de sare
  • 8 linguri untură porc SAU 200g unt frecat/amestecat cu 4 linguri făină

Preparare

0 / 9 pași
  1. Se dizolvă drojdia în smântână.
  2. Se adaugă sarea, uleiul și ouăle.
  3. Se amestecă totul foarte bine.
  4. Se adaugă făina până se obține un aluat tare care se frământă bine.
  5. Se întinde aluatul într-o foaie 30cm pe 40cm .
  6. Aluatul întins se unge cu 2 linguri de untură frecată cu făină (sau un cubuleț/2 linguri de unt frecat cu făină).
  7. Se împăturește și se lasă 20 minute la frigider.
  8. Se repetă punctele 5, 6 si 7 până se consumă toată untura (sau untul, în functie de ce ați optat să folosiți ca ingredient principal).
  9. La final se lasă aluatul să se odihnească 30 minute, după care se va opta pentru saleuri din aluat de foietaj de casă sau pateuri din aluat de foietaj de casă.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.