Sărmăluţe de post (sărmăluțe vegetariene)

14
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Se pot face într-o oala mare normala, de metal, pe care o puteți folosi în cuptor sau într-un vas termorezistent ceramic.

Ingrediente

0 / 14 ingrediente
  • 200g orez
  • 150g arpacaş
  • 100g hrişcă
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac mic
  • 1 felie de ţelină
  • piper
  • sare
  • 100g ulei
  • 1kg suc de roşii
  • frunze de varză murată sau frunză de viţa de vie
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar

Preparare umplutura pentru sarmale

0 / 7 pași
  1. Se toaca ceapa si se pune intr-o tigaie cu uleiul.
  2. Se rad toate radacinoasele si se pun peste ceapa.
  3. Cand sunt calite bine se adauga 1/2kg suc de rosii.
  4. Se alege orezul, arpacasul si hrisca si se pun la umflat (hrisca se ţine mai mult la umflat fata de celelalate doua).
  5. Dupa ce s-au umflat, cerealele se pun si ele in cratita.
  6. Se mai lasa 1-2 minute dupa care se stinge focul.
  7. Se pune sare si piper dupa gust amestecand bine.

Preparare finală - sarmalele

0 / 4 pași
  1. Se aseaza randuri in cratita.
  2. Se toarna peste ele apa si suc de rosii cat sa le acopere, 3 linguri de ulei,un praf de sare.
  3. Se introduce cratita in cuptor la 150grade 2ore.
  4. Daca au scazut si numai au zeama se mai adauga apa.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.