Fasolea se alege, se spala si se tine in apa 12 ore.
Ciolanul afumat (proaspat) se fierbe 25 minute separat.
Se pune fasolea cu apa la fiert iar dupa 10 minute de cand incepe sa fiarba se scurge apa si se adauga alta apa fierbinte si se fierbe in continuare. Se pune in fasole si ciolanul sa fiarba, iar cand incepe sa se inmoaie fasolea se adauga morcovul, ardeiul si 1 ceapa, toate tocate.
Separat, se toaca 2 cepe si se calesc in ulei pana devin aurii.
Se adauga bulionul si se fierbe in continuare.
Se incearca boabele de fasole daca sunt aproape fierte.
Se scoate ciolanul si se pune inapoi in fasole numai carnea de pe el.
Se toarna ceapa calita cu bulion peste fasole.
Se pune patrunjelul tocat si se mai fierbe 20 minute.
Recomandări
In loc de ciolan, se poate pune in fasole o data cu ceapa calita carnati prajiti sau costita prajita.
Se poate face si fara carne.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.