Iahnie de fasole boabe cu ciolan

10
ingrediente
>9
porții
Notă timp*: 1 zi, pentru a se umfla fasolea

Despre Iahnie de fasole boabe cu ciolan

Pentru varianta vegetariană a iahniei de fasole faceti click aici

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Este nevoie de un vas, în care ținem fasolea la umflat, de pe o zi, pe alta.
cuțit
tocător de lemn
oală
vas mare
lingură de lemn

Ingrediente

0 / 10 ingrediente
  • 1/2kg fasole boabe
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 pahar bulion
  • 1 ciolan porc afumat sau proaspăt
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 linguri de ulei
  • pătrunjel tocat
  • sare

Preparare

0 / 9 pași
  1. Fasolea se alege, se spala si se tine in apa 12 ore.
  2. Ciolanul afumat (proaspat) se fierbe 25 minute separat.
  3. Se pune fasolea cu apa la fiert iar dupa 10 minute de cand incepe sa fiarba se scurge apa si se adauga alta apa fierbinte si se fierbe in continuare. Se pune in fasole si ciolanul sa fiarba, iar cand incepe sa se inmoaie fasolea se adauga morcovul, ardeiul si 1 ceapa, toate tocate.
  4. Separat, se toaca 2 cepe si se calesc in ulei pana devin aurii.
  5. Se adauga bulionul si se fierbe in continuare.
  6. Se incearca boabele de fasole daca sunt aproape fierte.
  7. Se scoate ciolanul si se pune inapoi in fasole numai carnea de pe el.
  8. Se toarna ceapa calita cu bulion peste fasole.
  9. Se pune patrunjelul tocat si se mai fierbe 20 minute.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.