1 linguriţă amoniac stins cu oţet sau suc de lămâie
Ingrediente cremă
0/
5
ingrediente
100g zahăr
200ml lapte
2 linguri cacao
1 cană vişine proaspete sau din vişinată
1 lingură esenţă rom
Ingrediente glazură
0/
1
ingrediente
4 albuşuri cu 150 zahăr pudră se bat pe baie de apă
Preparare foi
0/
3 pași
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga untul topit dar rece, laptele si amoniacul.
Se incorporeaza faina si se framanta bine aluatul.
Se fac 3 foi care se coc pe dosul tavii.
Preparare cremă
0/
2 pași
Zaharul impreuna cu cacao se topeste in lapte.
In siropul racit se pune o foaie sfarmata, visinele tocate si se amesteca bine.
Preparare montarea prajiturii
0/
2 pași
Intre cele 2 foi se va pune crema, iar deasupra se aseaza glazura.
Se baga la frigider si se serveste a doua zi.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.