Bamele se curata de codite, se spala si se oparesc cu bors sau in apa cu otet, in care se lasa zece minute. Bamelor li se taie capacelul, apoi se spala in doua trei ape reci.
Se toaca ceapa, se pune pa foc, intr-o cratita cu ulei, sa se inmoaie bine.
Se adauga in ceapa faina, se amesteca, se toarna sucul de rosii, sare si bamele.
Se lasa sa fiarba la foc mic, apoi se adauga vinul si se lasa sa mai dea un clocot.
Se serveste cu patrunjel verde tocat.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.