Mâncare de bame

8
ingrediente
6
porții

Ustensile necesare

cuțit
tocător de lemn
oală

Ingrediente

0 / 8 ingrediente
  • 500g bame
  • 1 ceapă sau 5-6 cepe verzi
  • borş sau oţet
  • 1 linguriţă făină
  • 1 pahar suc de roşii
  • 1/2 pahar vin alb
  • pătrunjel frunze
  • sare

Preparare

0 / 5 pași
  1. Bamele se curata de codite, se spala si se oparesc cu bors sau in apa cu otet, in care se lasa zece minute. Bamelor li se taie capacelul, apoi se spala in doua trei ape reci.
  2. Se toaca ceapa, se pune pa foc, intr-o cratita cu ulei, sa se inmoaie bine.
  3. Se adauga in ceapa faina, se amesteca, se toarna sucul de rosii, sare si bamele.
  4. Se lasa sa fiarba la foc mic, apoi se adauga vinul si se lasa sa mai dea un clocot.
  5. Se serveste cu patrunjel verde tocat.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.