Curcan cu ciuperci

9
ingrediente
6
porții

Ustensile necesare

cuțit
tocător de lemn
oală
tavă de copt

Ingrediente

0 / 9 ingrediente
  • un curcan de 3kg
  • 1kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ouă
  • 100g caşcaval ras
  • sare, piper
  • ulei
  • 1 pahar vin alb

Preparare

0 / 10 pași
  1. Se curăță, se spală bine curcanul și se dă în clocot 20 minute.
  2. Se aruncă prima apă, imediat ce a dat în fiert. Se pune curcanul într-o nouă apă să fiarbă. Supa rezultată va fi păstrată pentru pasul 7 de mai jos.
  3. 0,5kg ciuperci se spală, se toc mărunt pe tocător, se călesc în 4-5 linguri ulei, împreună cu ceapa tocată și morcovul ras .
  4. Se adaugă sare, piper dupa gust, cele 2 ouă și cașcavalul.
  5. Se umple curcanul cu amestecul de mai sus și se leagă bine aripile și picioarele.
  6. Se unge curcanul cu ulei, sare, piper, cimbru.
  7. Se așează curcanul într-o tavă, în care se mai adaugă vinul cu o cană de supă, supă obținută la pasul 2 de mai sus.
  8. Se introduce în cuptor la 180 grade și se stropește mereu cu sucul din tavă.
  9. După 2 ore se pun pe langă curcan restul de ciuperci întregi și se mai ține la cuptor o jumătate de oră.
  10. Când este gata se servește cald împreuna cu ciupercile.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.