Tort şah

24
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

bol
tel
mixer
lingură de lemn
tavă dreptunghiulară
planșetă lemn

Ingrediente blat galben

0 / 7 ingrediente
  • 6 oua
  • 250 g faina
  • 6 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 250 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Ingrediente blat negru

0 / 8 ingrediente
  • 6 oua
  • 200g faina
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 250g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Ingrediente crema I

0 / 6 ingrediente
  • 1 kg lapte
  • 4 oua
  • 6 linguri faina
  • 3-4 linguri cacao
  • 200g zahar
  • 200g unt

Ingrediente crema II

0 / 3 ingrediente
  • Frisca din 2 kg de smantana
  • 4 pachete zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar pudra

Preparare blat galben

0 / 8 pași
  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Galbenusurile se bat spuma cu 125 g de zahar si vanilie, se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt
  3. Se amesteca usor cu mixerul adaugand lingurile de apa si uleiul obtinand un aluat moale.
  4. Albusurile se bat spuma cu 125g de zahar.
  5. Se amesteca cu lingura de lemn aluatul cu spuma de albus.
  6. Se toarna compozita obtinuta intr-o tava dreptunghiulara 20/30, tapetata cu faina dupa ce a fost unsa cu ulei, se intinde bine cu lingura.
  7. Se baga la cuptor la 180 grade cam 30 minute; se incearca cu un pai.
  8. Se scoate pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca.

Preparare blat negru

0 / 8 pași
  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Galbenusurile se bat spuma cu 125 g de zahar si vanilie, se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si cacao.
  3. Se amesteca usor cu mixerul adaugand lingurile de apa si uleiul obtinand un aluat moale.
  4. Albusurile se bat spuma cu 125g de zahar.
  5. Se amesteca cu lingura de lemn aluatul cu spuma de albus.
  6. Se toarna compozita obtinuta intr-o tava dreptunghiulara 20 /30cm tapetata cu faina dupa ce a fost unsa cu ulei, se intinde bine cu lingura.
  7. Se baga la cuptor la 180 grade cam 30 minute; se incearca cu un pai.
  8. Se pune pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca.

Preparare crema I

0 / 2 pași
  1. Se amesteca ouale cu zaharul ,cacao si faina,apoi se adauga laptele fierbinte si se clocoteste totul bine.
  2. Se stinge focul, adaugam untul si se amesteca bine.

Preparare crema II

0 / 1 pași
  1. Se bate smântâina frişcă cu zahar pudra si zahar vanilat dupa gust.

Preparare finală - montarea tortului

0 / 11 pași
  1. Fiecare blat se taie odata in jumatate, paralel cu latura mica, iar apoi fiecare bucata(15/20) obtinuta se taie in doua pe inaltime rezultand 4 bucati de blat galbene si 4 bucati de blat negre.
  2. Se aseaza o bucata galbena, se pune 7 linguri crema calda, apoi o bucata neagra si iar crema.
  3. Se pun toate bucatile alternand culorile; se va termina cu negru daca s-a inceput cu galben.
  4. Se lasa pana a doua zi sa se intareasca bine. Totul arata ca in prima fotografie.
  5. Se trece la faza a doua de montat tortul sau torturi ca se pot face 2 torturi mai mici.
  6. Pe latura mica se fac semne pentru 8 felii egale si se taie in lugimea laturii mari.
  7. Se obtin 8 felii mari ~15/20cm pe care se vad niste randuri negre si galbene ce alterneaza.
  8. Se aseaza o felie cu randul negru in stinga, se pune frisca 7-8 linguri, apoi o felie cu rand galben in stanga, iar frisca, iar o felie cu rand negru in stanga, iar frisca si la urma, felie cu rand galben in stanga.
  9. Se repeta operatiile pentru celalalt tort.
  10. Se imbraca fiecare tort in frisca.
  11. Se taie feliile cand se servesc astfel: se dau semne pe latura mare si se taie paralel cu latura mica pentru a putea vedea tabla de sah.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.


1 comentarii la Tort şah