Se spală castraveții și se așează în borcan cât mai ordonat.
Se pun în fiecare borcan rondele de morcov, ceapă, apoi frunze de țelină cu puține flori de mărar.
În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper, câte o bucățică de foaie de dafin și o bucată de hrean.
Se adaugă o linguriță de sare, una de zahăr, 4 linguri de oțet și se completeaza cu apă până se umple borcanul.
Se capsează borcanele și se fierb in bain-marie timp de 10 minute după ce dă în clocot apa din vas.
Se scot borcanele după ce s-au răcit și se așează în cămară.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.