Castraveţi bulgăreşti

12
ingrediente

Ustensile necesare

castron
cuțit
borcane
oală

Ingrediente

0 / 12 ingrediente
  • 3kg castraveţi
  • 5 morcovi
  • 4 cepe
  • 4-5 buc hrean
  • boabe piper
  • foi de dafin
  • oţet de mere
  • frunze de ţelina
  • flori de mărar
  • sare grunjoasă neiodată
  • zahăr
  • 5-6 borcane de 800g

Preparare

0 / 6 pași
  1. Se spală castraveții și se așează în borcan cât mai ordonat.
  2. Se pun în fiecare borcan rondele de morcov, ceapă, apoi frunze de țelină cu puține flori de mărar.
  3. În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper, câte o bucățică de foaie de dafin și o bucată de hrean.
  4. Se adaugă o linguriță de sare, una de zahăr, 4 linguri de oțet și se completeaza cu apă până se umple borcanul.
  5. Se capsează borcanele și se fierb in bain-marie timp de 10 minute după ce dă în clocot apa din vas.
  6. Se scot borcanele după ce s-au răcit și se așează în cămară.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.