Prăjitură delicioasă

12
ingrediente
9
porții

Ingrediente

0 / 8 ingrediente
  • 2 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte sau apă
  • 2 pacheţele de zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 500g făină
  • 2 linguriţe amoniac pentru prăjituri

Ingrediente umplutură

0 / 3 ingrediente
  • 1,5 kg mere
  • 7 linguri zahăr
  • 1 lingură unt

Ingrediente glazură

0 / 1 ingrediente
  • 200g smântână pentru frişcă

Preparare foi

0 / 4 pași
  1. Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, sarea, zahar vanilat si cu laptele ferbinte.
  2. Se adauga amoniacul stins cu putin otet sau suc de  lamiie.
  3. Se incorporeaza faina pana ce se obtine un aluat care se poate intinde pe dosul tavii de aragaz.
  4. Se fac 3-4 foi care se coc pe dosul tavii de aragaz.

Preparare umplutură

0 / 1 pași
  1. Merele se rad si se calesc bine cu untul si zaharul pana nu mai este suc.

Preparare finală - montarea prăjiturii

0 / 2 pași
  1. Se pune o foaie apoi umplutura iar o foaie iar umplutura pina ce sunt terminate toate foile.
  2. Peste ultima foaie se pune frisca sau zahar pudra
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.