Prăjitură cu nucă şi nes

12
ingrediente

Ustensile necesare

bol
tavă
tel
scobitori

Ingrediente blat

0 / 6 ingrediente
  • 6 ouă
  • 140g zahăr brun
  • 140g nucă măcinată
  • 2 linguri făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente cremă

0 / 5 ingrediente
  • 200g unt
  • 150g zahăr pudră
  • 2 linguriţe ness
  • 2 gălbenuşuri
  • 150g nucă măcinată

Ingrediente glazură

0 / 1 ingrediente
  • Se topesc 100 g zahăr pudră cu 2 linguri cacao şi 2 linguri apă.

Preparare blat

0 / 5 pași
  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt (in loc de praf de copt se poate folosi bicarbonat de sodiu stins in puţină zeamă de lămâie).
  3. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in galbenusuri cu o lingura.
  4. Se pune aluatul intr-o tava tapetata si se coace la foc potrivit ~25 minute.
  5. Se incearca cu un pai; trebuie sa fie uscat cand se inteapa blatul.

Preparare cremă

0 / 3 pași
  1. Se freaca spuma untul cu zaharul; se adauga galbenusurile si nesul.
  2. Se freaca pana nu se mai simte zaharul, apoi se incorporeaza nuca.
  3. Se aseaza crema pe blat si apoi se toarna glazura care nu trebuie sa fie fierbinte, sa nu topeasca crema.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.