Într-o oală punem carnea de vițel, tăiată cuburi, adăugăm apă până acoperim carnea și o lăsăm să dea în clocot.
Când apa a început să fiarbă, aruncăm prima apă și punem carnea în oala menționată la pasul urmator.
Separat, dar în paralel cu primii doi pași, în altă oală, în care vom finaliza ciorba, punem 4 litri de apă la fiert.
Se spală legumele.
Se curăță legumele și se toacă (cu exceptia roșiilor, care se vor pune ulterior în oală) pe planșeta de lemn.
Când carnea este aproape fiartă, se adaugă legumele de mai sus, adică ceapa, cartofii, morcovul și ardeii.
Când toate legumele au fiert, în special morcovul și cartofii (care fierb mai greu), se adaugă și roșiile tăiate cuburi.
Eu scot semințele la roșii.
Se mai lasă să fiarbă pentru 5 minute, după care se toarnă borșul cald. Este indicat ca borșul să fie fiert separat, într-un ibric sau altă oală.
După ce a dat într-un nou clocot, se oprește focul.
În paralel se toacă leușteanul și se pune peste ciorbă imediat ce s-a oprit focul.
Recomandări
Cine dorește poate să dreagă ciorba cu un ou si 2 linguri smântână.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.