Ciorbiţă de viţel

Ustensile necesare

cuțit francez
bol
lingură de lemn
planșetă lemn
oală
plită

Ingrediente

0 / 9 ingrediente
  • 1/2kg carne viţel
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 roşii
  • 1 ardei gras
  • 0,5 - 1 litru borş
  • leuștean
  • sare, după gust

Preparare

0 / 10 pași
  1. Într-o oală punem carnea de vițel, tăiată cuburi, adăugăm apă până acoperim carnea și o lăsăm să dea în clocot.
  2. Când apa a început să fiarbă, aruncăm prima apă și punem carnea în oala menționată la pasul urmator.
  3. Separat, dar în paralel cu primii doi pași, în altă oală, în care vom finaliza ciorba, punem 4 litri de apă la fiert.
  4. Se spală legumele.
  5. Se curăță legumele și se toacă (cu exceptia roșiilor, care se vor pune ulterior în oală) pe planșeta de lemn.
  6. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă legumele de mai sus, adică ceapa, cartofii, morcovul și ardeii.
  7. Când toate legumele au fiert, în special morcovul și cartofii (care fierb mai greu), se adaugă și roșiile tăiate cuburi.
    Eu scot semințele la roșii.
  8. Se mai lasă să fiarbă pentru 5 minute, după care se toarnă borșul cald. Este indicat ca borșul să fie fiert separat, într-un ibric sau altă oală.
  9. După ce a dat într-un nou clocot, se oprește focul.
  10. În paralel se toacă leușteanul și se pune peste ciorbă imediat ce s-a oprit focul.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.