Salată franţuzească

12
ingrediente

Ustensile necesare

tocător de lemn
oală
borcane

Ingrediente

0 / 12 ingrediente
  • 1kg morcov dat pe răzătoare
  • 1kg ceapă tăiată solzişor
  • 2kg gogonele tăiate fideluţă
  • 3kg gogoşari tăiaţi fideluţă
  • 1kg conopidă desfăcută în bugheţele
  • 1/2kg ţelină dată pe răzătoare
  • 300g zahăr
  • 300ml oţet
  • 700ml apă
  • 1 lingură cu vârf de sare pentru murături
  • piper boabe
  • foi de dafin

Preparare

0 / 7 pași
  1. Apa, otetul, zaharul, sare, piper, foi de dafin se pun la fiert, apoi se strecoara.
  2. Solutia rezultata se pune pe foc si se oparesc legumele in ea.
  3. Ordinea la oparit este: gogosari, morcov si telina, gogonele, conopida si ceapa.
  4. Dupa fiecare leguma oparita se strecoara solutia.
  5. Se aseaza in borcane dupa ce se amesteca bine legumele.
  6. Se toarna solutie in borcane si se capseaza.
  7. Se bag in cuptorul incins si se stinge cuptorul.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.