Apa, otetul, zaharul, sare, piper, foi de dafin se pun la fiert, apoi se strecoara.
Solutia rezultata se pune pe foc si se oparesc legumele in ea.
Ordinea la oparit este: gogosari, morcov si telina, gogonele, conopida si ceapa.
Dupa fiecare leguma oparita se strecoara solutia.
Se aseaza in borcane dupa ce se amesteca bine legumele.
Se toarna solutie in borcane si se capseaza.
Se bag in cuptorul incins si se stinge cuptorul.
Recomandări
Cind se consuma, se poate amesteca salata dintr-un borcan cu o lingura de mustar dulce frecat cu ulei.
Se poate servi la fripturi, cartofi prajiti, preparate din carne, etc
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.