Eclere cu ciocolată

15
ingrediente
8
porții

Ustensile necesare

Ingrediente aluat

0 / 6 ingrediente
  • 150g făină
  • 100g unt sau 75ml ulei
  • 250ml apă
  • 1 lingura zahăr
  • 1 praf de sare
  • 3-4 ouă

Ingrediente cremă

0 / 5 ingrediente
  • 1 litru lapte
  • 5 ouă medii
  • 3 linguri cu vârf făină
  • 6 linguri cacao
  • 200g zahăr

Ingrediente glazura

0 / 4 ingrediente
  • 100g zahăr pudră
  • 30g unt
  • 2 linguri apă
  • 4 linguri cacao sau 2 linguri cacao si 25 g ciocolată

Preparare aluat

0 / 10 pași
  1. Se scot ouăle din frigider pentru a sta la temperatura camerei minim 30min.
  2. După cele 30min, ouăle se sparg într-un bol de sticlă sau plastic. Ele vor fi folosite la pasul 5 de jos.
  3. Se pune apa cu sarea, zahărul și untul (sau uleiul) la fiert.
  4. În momentul când clocotește se ia de pe foc și se adaugă făina.
  5. Se freacă bine cu o lingură de lemn până ce se desprinde pasta de pe vas. Se mai pune 2 minute vasul pe aragaz, la foc mic și se amestecă în continuare cu lingura de lemn.
  6. Se lasă aluatul rezultat să se răcească puțin și după aproximativ 15 minute se adaugă ouăle unul câte unul din bol, după fiecare ou amestecându-se totul cu lingura de lemn (sau mixer) până ce oul se incorporează în aluat.
  7. Din pasta obținută astfel, se fac bastonașe de 10 cm cu ajutorul poșului cu dui: se umple poșul cu acest aluat și avem grijă să folosim duiul potrivit la capătul poșului.
  8. Preîncalziți cuptorul la 200 grade, înainte de a introduce tava cu eclere în el.
  9. Se coc la 200 grade 15-20 minute și înca 15 minute la 180 grade. Posibil la cuptorul cu gaz, fără termometru, să dureze cu 5-10min in plus.
  10. După ce eclerele se scot din cuptor, se lasă să se răcească înainte să le umplem cu cremă.

Preparare cremă

0 / 7 pași
  1. Se freacă ouăle cu zahărul cu ajutorul unui tel.
  2. Apoi se adaugă făina cu ajutorul unei strecurători/site.
  3. Se pune cacao și iar se amestecă.
  4. Se pune vasul cu laptele pe foc.
  5. Când laptele este cald se răstoarnă compoziția de mai sus în vas și se amestecă continuu cu un tel sau lingură de lemn.
  6. Se lasă să se răcească și pe urmă se pune în șpriț.
  7. Se ia fiecare ecler în parte și i se fac 2 găuri pe partea inferioara și se umple eclerul cu crema, cu ajutorul șprițului prin aceste 2 găuri.

Preparare glazură

0 / 3 pași
  1. Se amestecă toate ingredientele și se fierb în bain-marie până se topește zahărul.
  2. Se ia fiecare ecler umplut anterior cu crema și partea superioară a lui se da prin acest amestec de ciocolată, după care se așează frumos într-o tavă/farfurie.
  3. Tava cu eclere se lasă la frigider minim 2-3 ore înainte de a se consuma pentru a fi servite reci.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.