Budincă de orez cu mere

5/5 1

/ 5. vot(uri)

7
ingrediente
3
porții
  • Timp Total 0 ore 55min
  • Complexitateredusă
  • Prepararea în 13 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 7 ingrediente
  • 1 litru lapte
  • 200g orez
  • 200g zahăr
  • 25g unt
  • 600g mere
  • scorţişoară
  • sare

Preparare

0 / 13 pași
  1. Se spală orezul și se pune puțin la umflat.
  2. Se pune într-o cratiță 1 litru de apă și se pune pe foc.
  3. După ce a dat apa în fiert se pune orezul și se lasă 2 minute să fiarbă.
  4. Se strecoară orezul și se pune la fiert în laptele clocotit (trebuie să clocotească în prealabil).
  5. Se adaugă 150g zahăr, un vârf cuțit sare și scorțișoara.
  6. Se curăță merele și se taie felii.
  7. Se caramelizează 50g de zahăr în baie de apă/bain-marie.
  8. Se adaugă untul peste zahăr.
  9. Se unge vasul yena cu unt.
  10. Se pune câte un strat de orez, un strat de felii de mere, intercalat, repetându-se procedeul până terminăm orezul.
  11. Se bagă în cuptorul încins și se lasă 30 minute la 180 grade.
  12. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
  13. Se servește rece. Puteți să o puneți la frigider pentru a fi mai răcoroasă.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.