1 plic praf de copt sau 1 linguriţă bicarbonatt de sodiu stins în puţină zeamă de lămâie
1 praf sare
2 pachete zahăr vanilat
pentru fiecare brioşă 4-5 vişine din vişinată sau vişine proaspete dacă e sezonul lor
Ingrediente glazura
0/
4
ingrediente
100g ciocolată menaj
100g zahăr pudră
2 linguri apă
25g unt
Notă ingrediente*
De preferat zahărul vanilat sa fie cu vanilie naturală din păstaie de vanilie.
Preparare brioșe
0/
10 pași
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Se freacă gălbenușurile cu 6 linguri de zahăr cu ajutorul unui tel sau mixer.
Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu stins în puțină lămâie.
Apoi se adaugă laptele cu uleiul și se amestecă bine.
Separat, în alt bol sau vas, se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat restul de zahăr.
Se incorporează albușurile în aluatul cu gălbenușurile și se amestecă ușor cu o lingură de lemn.
Se pune câte o lingură din compoziție în forme de brioșe, tapetate bine cu făină sau se folosesc hârtii speciale pentru brioșe.
Se adaugă cate 4-5 vișine în fiecare formă cu aluat.
Se bagă în cuptorul încins, la 180 grade, pentru 20-25 minute.
Se scot brioșele din cuptor și se adaugă câte o linguriță de glazura de mai jos.
Preparare glazură
0/
2 pași
Se pune pe foc o cratiță în care se adaugă zahărul pudră și ciocolata.
Se adaugă deasemenea 2 linguri de apă și untul.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.