Se topesc 100 g zahăr pudră cu 2 linguri cacao şi 2 linguri apă.
Preparare blat
0/
5 pași
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt (in loc de praf de copt se poate folosi bicarbonat de sodiu stins in puţină zeamă de lămâie).
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in galbenusuri cu o lingura.
Se pune aluatul intr-o tava tapetata si se coace la foc potrivit ~25 minute.
Se incearca cu un pai; trebuie sa fie uscat cand se inteapa blatul.
Preparare cremă
0/
3 pași
Se freaca spuma untul cu zaharul; se adauga galbenusurile si nesul.
Se freaca pana nu se mai simte zaharul, apoi se incorporeaza nuca.
Se aseaza crema pe blat si apoi se toarna glazura care nu trebuie sa fie fierbinte, sa nu topeasca crema.
Recomandări
In loc de glazura cu cacao se poate pune o bezea din 2 albusuri frecate cu 100 g zahar pudra la baie de apa.
Peste bezea se pune ciocolata rasa.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.