/ 5. vot(uri)
Niciun vot
Dacă doriți o alternativă vegetariană la varianta clasică a cremșnitului sau pentru cei care au alergie la diverse ingrediente ce conțin lactoză, această rețetă de cremșnit de post este soluția perfectă și gustoasă.
Am folosit doar ingrediente de origine vegetală, cum ar fi laptele de orez și/sau soia în loc de laptele de vacă, turmeric pentru culoare în loc de ouă. În rest ingredientele și procesul sunt similare. Puteți folosi eventual 2 litri din acelați tip de lapte vegetal sau o combinație cum am facut eu. Recomand laptele vegetal de orez, soia sau cocos. Cel de cocos poate schimba puțin gustul, dar dacă vă place cocosul, atunci e perfect. Eu am dorit un gust mai neutru, de aceea am folosit o combinați de lapte de soia și lapte de orez sau lapte de cocos. Ideea este sa nu folosiți doar lapte de orez pentru că are puțină grăsime și nu se va îngroșa corespunzător.
Trebuie să aveți la dispoziție o tavă relativ înaltă. Eu am folosit o tavă de ceramică, dar puteți folosi o tavă de tablă. Tava mea folosită la această rețetă are o înălțime de aprox 4,5cm , o lățime de 14cm și o lungime de aproximativ 35cm.
.