Supă cremă de chimen

4.5/5 2

/ 5. vot(uri)

11
ingrediente
>9
porții
  • Timp Total 0 ore 55min
  • Complexitateredusă
  • Prepararea în 12 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Supa cremă de chimen este uşor de preparat, totul este să aveţi la dispoziţie 45 minute libere, câteva legume şi un mixer vertical.

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 11 ingrediente
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 4 cartofi
  • 1 pătrunjel/păstârnac
  • 1 linguriţă legume uscate fără sare
  • 2 litri apă
  • 2 linguri de chimen praf
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură de făină albă
  • sare

Preparare

0 / 12 pași
  1. Se curata ceapa, morcovii, patrunjelul si cartofii. Radacinoasele se taie in bucati mai mici.
  2. Se pune ceapa intreaga intr-o oala cu 2 litrii de apa.
  3. Se pune sare si o lingura de ulei in oala cu apa.
  4. Dupa 4 minute se pun radacinoasele: morcovii taiati rondele, telina taiata cuburi, patrunjelul taiat si el cuburi.
  5. Se lasa sa fiarba radacinoasele in jur de 10-15 minute, dupa care se pun cartofii pana fierb bine si sunt moi.
  6. Cand toate legumele sunt moi se inchide focul, se strecoara zeama in alta oala/vas si se pastreaza doar 2 degete de lichid in oala cu legume.
  7. Se foloseste mixerul vertical sau o presa mecanica pentru a strivi legumele din oala pana se fac piureu.
  8. Se pune zeama din cealalta oala peste piureul de legume si se amesteca bine.
  9. Separat, intr-o tigaie se pune 1 lingura de ulei si putina sare pentru a stinge uleiul.
  10. Se pune 2 linguri de chimen in tigaie si dupa 1 minute se stinge cu o cana cu apa. Se lasa sa fiarba apa cu chimenul in tigaie pentru 5 minute. Astfel aroma chimenului va fi transferata in lichid.
  11. Dupa ce a fiert chimenul, se strecoara pentru a folosi doar zeama/apa rezultat(a). In acea zeama calda se pune o lingura de faina si se incorporeaza in lichid pana zeama se face ca o crema.
  12. Se pune acesta zeama in oala cu supa, se amesteca totul si se mai pune cateva minute pe foc.

Recomandări

Supa crema de chimen se serveste cu crutoane cu ulei de masline (si putina sare adaugata peste crutoane) la cuptor facute.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.