Supă cremă de chimen

11
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 11 ingrediente
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 4 cartofi
  • 1 pătrunjel/păstârnac
  • 1 linguriţă legume uscate fără sare
  • 2 litri apă
  • 2 linguri de chimen praf
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură de făină albă
  • sare

Preparare

0 / 12 pași
  1. Se curata ceapa, morcovii, patrunjelul si cartofii. Radacinoasele se taie in bucati mai mici.
  2. Se pune ceapa intreaga intr-o oala cu 2 litrii de apa.
  3. Se pune sare si o lingura de ulei in oala cu apa.
  4. Dupa 4 minute se pun radacinoasele: morcovii taiati rondele, telina taiata cuburi, patrunjelul taiat si el cuburi.
  5. Se lasa sa fiarba radacinoasele in jur de 10-15 minute, dupa care se pun cartofii pana fierb bine si sunt moi.
  6. Cand toate legumele sunt moi se inchide focul, se strecoara zeama in alta oala/vas si se pastreaza doar 2 degete de lichid in oala cu legume.
  7. Se foloseste mixerul vertical sau o presa mecanica pentru a strivi legumele din oala pana se fac piureu.
  8. Se pune zeama din cealalta oala peste piureul de legume si se amesteca bine.
  9. Separat, intr-o tigaie se pune 1 lingura de ulei si putina sare pentru a stinge uleiul.
  10. Se pune 2 linguri de chimen in tigaie si dupa 1 minute se stinge cu o cana cu apa. Se lasa sa fiarba apa cu chimenul in tigaie pentru 5 minute. Astfel aroma chimenului va fi transferata in lichid.
  11. Dupa ce a fiert chimenul, se strecoara pentru a folosi doar zeama/apa rezultat(a). In acea zeama calda se pune o lingura de faina si se incorporeaza in lichid pana zeama se face ca o crema.
  12. Se pune acesta zeama in oala cu supa, se amesteca totul si se mai pune cateva minute pe foc.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.