Se curata telina si se taie in felii de maxim 1cm grosime.
Se pune intr-o oala niste apa si se pune la fiert. Se pune telina in apa fiarta, putina sare si se lasa sa fiarba pana se inmoaie putin.
Se inchide focul si se scurge apa intr-o strecuratoare. Se lasa telina in strecuratoare pentru a se scurge toata apa.
Separat se bate un ou cu putina sare si piper, eventual niste verdeaza (proaspata sau uscata).
Se pune in alta farfurie faina, iar in alta pesmetul.
Se ia fiecare bucata de telina si se da prin faina, ou si pesmet, dupa care se pune intr-o tigaie cu ulei incins.
Felia de telina se tine la prajit aproximativ 1-2min., nu mai mult, pe fiecare parte.
Dupa ce telina pane e gata, se ia din tigaie si se pune pe o farfurie care este acoperita cu cateva servetele. Astfel servetelele vor absorbi surplusul de ulei de pe bucatile de telina.
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.