Turte de Crăciun

5
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

tavă de copt
cuptor
cratiță
aragaz
mașină pentru măcinat nuci

Ingrediente

0 / 5 ingrediente
  • 2 pachete de foi plăcintă
  • 1/2kg nucă măcinată
  • 150g -250g zahăr (de preferat zahăr brun)
  • coajă de lămâie (de la 2 lămâi)
  • 1/2kg sirop (făcut cu 4-5 linguri de miere de albine şi 2 plicuri zahăr vanilat)

Preparare

0 / 5 pași
  1. Foile de placinta se taie in patru si se coc pe tava in cuptor una cate una.
  2. Pot fi coapte cu doua saptamani inainte de ajunul Craciunului si timute sa se usuce bine.
  3. Cu doua zile inainte de Craciun se vor insiropa turtele.
  4. Se introduce fiecare bucata de foaie coapta in sirop.
  5. Se aseaza pe un platou dreptunghilar iar intre foi se presara nuca amestecata cu zaharul si coaja de lamaie.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.


1 comentarii la Turte de Crăciun