Chec sau Pandişpan

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Trebuie 2 tăvi speciale pentru chec.
mixer
tavă chec
cuțit
tocător de lemn

Ingrediente

0 / 8 ingrediente
  • 8 ouă
  • 16 linguri de zahăr
  • 375g făină amestecată cu 1 pachet praf copt
  • 8 linguri apă
  • 8 linguri ulei
  • 2 pacheţele zahăr vanilat (cu vanilie naturala)
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare

Preparare

0 / 11 pași
  1. Se separă gălbenușurile de albușuri.
  2. Se freacă gălbenușurile cu 8 linguri de zahăr și zahărul vanilat până devin spumă.
  3. Se adaugă făina, apa cu uleiul și se amestecă bine cu ajutorul mixerului.
  4. Separat, în alt vas sau bol, albușurile se bat spumă cu un praf de sare, în care se incorporează alte 8 linguri de zahăr.
  5. Se incorporează ușor albușurile în amestecul de gălbenușuri folosind o lingură.
  6. Se iau 10 linguri din compoziția rezultată și se amestecă cu cacao.
  7. Se ung cu ulei două tăvi de chec și se tapetează cu făină.
  8. Se toarnă compoziția de chec în cele două tăvi, în mod egal, apoi se pune pe mijlocul acesteia cealaltă compoziție, cea cu conținut de cacao.
  9. Se încinge cuptorul la 180 de grade, după care se introduc tăvile în cuptor pentru 35-40 minute. Lăsăm temperatura în jur de 180 grade.
  10. Se încearcă cu un pai sau scobitoare când vedem ca e gata. Paiul practic trebuie să fie uscat în momentul când îl scoatem din chec, fără urme de cocă/aluat pe el.
  11. Se desprind de pe marginile tăvilor cu ajutorul unui cuțit și se așează pe un fund de lemn.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.