Saramură de peşte

7
ingrediente
4
porții

Ustensile necesare

suport grătar pește
grătar fontă
grătar portabil
cratiță
castron

Ingrediente

0 / 7 ingrediente
  • 1kg peşte (caras, crap  sau păstrăv)
  • ardei roşu iute
  • 1 ceapă
  • piper
  • sare
  • lămâie
  • pătrunjel frunze

Preparare

0 / 11 pași
  1. Se curata pestele si se spala.
  2. Se sareaza si se pipareaza dupa gust.
  3. Se incinge gratarul. Optional se poate unge cu ulei gratarul dacă credeţi că se prinde peştele de el.
  4. Se aseaza pestele pe gratar si se lasa pana se patrunde bine.
  5. Se pune 250ml apa cu sare si ceapa la fiert intr-o cratita.
  6. Se toaca ardei iute si se adauga in cratita.
  7. Se toaca 2 rosii coapte si decojite si se adauga in cratita.
  8. Se scoate ceapa intreaga din cratita.
  9. Se aseaza pestele intr-un castron si se pune saramura peste el.
  10. Se orneaza cu patrunjel tocat si felii de lamaie.
  11. Se serveste cu mămăliguţă.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.