la grătar

Gătitul la grătar este o metodă relativ sănătoasă de a prepara un aliment, pentru că se poate face fără a folosi grăsimi în exces.
Problema este ca alimentul folosit, de exemplu o bucată de carne, să nu fie preparat în exces și astfel să conțină părți arse.
O alta sugestie este să nu se picure grăsime direct pe flacără, pentru că se vor crea niște toxine, mai precis hidrocarbura aromatică policiclică (PAH), care se va depozita pe alimentul gătit .
In concluzie, ceea ce punem pe grătar este bine să fie cu cât mai puțină grăsime.

Deasemenea recomandarea este ca să se folosească un grătar electric sau unul cu apă pentru prepararea cărnii. E bun și cel cu cărbuni sau lemne, dar folosit ocazional.

Se pot folosi pe grătar atat diverse tipuri de carne, peste, cât și legume (dovlecei, ciuperci, ardei gras, vinete etc).

Rețete ce folosesc metoda de gătire prin la grătar

Saramură de peşte

  • 45min
  • redusa
  • 7 ingrediente

Frigărui asortate la grătar

  • 1h 30min
  • redusa
  • 13 ingrediente

Mititei

  • 1h
  • redusa
  • 7 ingrediente