Pastravii se curata de solzi si se golesc de intestine, se spala, apoi se taie aripioarele sau mai bine zis înotătoarele.
Ciupercile se spala si se taie felii pe un tocător.
Rosiile, ardeii si ceapa se taie felii, tot pe tocătorul de lemn.
Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de felii de rosii,un strat ardei, ciupercile si un strat ceapa.
Se aseaza apoi pestele cu sare si piper dupa gust.
Se acopera pastravul cu ardei,ceapa si un strat rosii.
Se toarna vinul, apa ,uleiul si se introduce la cuptor 40 minute.
Pastravii se servesc calzi si se presara putin patrunjel proaspat peste ei.
Recomandări
Puteti inlocui pastravul cu salau sau un peste congelat, macrou, cod, merluciu. Insa de preferat este peste proaspat.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.