Se dat albusurile spuma, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se incorporeaza galbenusurile unul cate unul.
Se incorporeaza faina usor cu telul.
Se pune totul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt.
Se baga in cuptorul incins ~15 minute.
Preparare foi
0/
3 pași
Se amesteca ouale cu untul, smantana, zaharul, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lămâie.
Se incorporeaza faina pana rezulta un aluat care se poate intinde cu mana pe tava tapetata cu faina.
Se fac 2 foi din acest aluat si se coc la 180 grade.
Preparare cremă
0/
5 pași
Se amesteca faina cu zaharul si putin lapte,se incorporeaza laptele fierbinte si se fierbe incontinuare la foc mic pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca, se adauga sucul si coaja de lamaie, apoi untul frecat spuma.
Se pune jumate din crema pe prima foaie apoi se pune blatul I pe care s-a pus restul de crema.
Se pune a doua foaie si se preseaza bine.
Dupa 3-4 ore se pune glazura peste prajitura.
Preparare glazură
0/
1 pași
Zaharul, cacaua si laptele se topesc si se adauga untul, la bain-marie.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.