Tobă de casă

6
ingrediente
>9
porții
Notă timp*: 1 zi

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Afumatoarea este opțională, în funcție dacă doriți să afumați la final toba.

Ingrediente

0 / 6 ingrediente
  • 1/2 cap de porc cu urechi
  • 1 buc limbă porc
  • 1 buc inimă porc
  • 1 buc splină porc
  • sare, piper, foi de dafin, cimbru, usturoi
  • 1 buc stomac de porc (care se curăţă, se freacă cu sare şi mălai, se pune în oţet cu ceapă şi se spală foarte bine)

Preparare

0 / 8 pași
  1. Se curata capul de porc, se taie in bucati, se spala, se opareste si se pune in apa la fiert cu sare foi de dafin cimbru usturoi 4-5 catei, pana se desprinde carnea de pe oase (partea cu slanina nu se fierbe prea tare).
  2. Se spala limba, se opareste, se curata.
  3. Se taie inima pentru a elimina cheagurile de sange si se spala impreuna cu splina.
  4. Se fierb bine inima, limba si splina cu sare, foi de dafin, cimbru, usturoi.
  5. Cand sunt gata de fiert se toaca totul cuburi; se pune sare si piper dupa gust.
  6. Se baga in stomac toata compozitia, se coase stomacul, se baga intr-un tifon si se pune la fiert pentru 10 minute in zeama de la carne.
  7. Se aseaza intre 2 platouri de lemn si se pune o greutate pentru a se presa bine.
  8. Cine doreste poate sa o afume sau poate fi consumata neafumata.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.


1 comentarii la Tobă de casă