Afumatoarea este opțională, în funcție dacă doriți să afumați la final toba.
cuțit
lingură
oală
planșetă lemn
greutate
tifon
afumătoare
Ingrediente
0/
6
ingrediente
1/2 cap de porc cu urechi
1 buc limbă porc
1 buc inimă porc
1 buc splină porc
sare, piper, foi de dafin, cimbru, usturoi
1 buc stomac de porc (care se curăţă, se freacă cu sare şi mălai, se pune în oţet cu ceapă şi se spală foarte bine)
Preparare
0/
8 pași
Se curăță capul de porc, se taie în bucăți, se spală.
Pentru celelalte organe: se spală limba, se curăță, se taie inima pentru a elimina cheagurile de sânge și se spală. Deasemenea spălăm splina. Practic procedăm similar ca la carnea pentru ciorbă și opărim (dăm într-un clocot) fiecare organ. Capul îl opăriți separat de celelalte organe.
După ce capul a fost opărit, se scoate din oală, se spală din nou, se curăță și se pune în apă curată la fiert, cu sare, foi de dafin, cimbru, usturoi (4-5 căței). Se fierbe până până se desprinde carnea de pe oase (partea cu slănină nu se fierbe prea tare).
Se scot inima, limba și splina din oala în care au dat într-un clocot și se spală bine. După aceea se pun într-o oală cu apă curată, la fiert. Se fierb bine cu sare, foi de dafin, cimbru, usturoi.
La final, după ce organele au fiert bine, se scot din oală și se toacă totul cuburi. Se pune sare și piper după gust.
Se introduce în stomac toată compoziția. Stomacul se coase, se bagă într-un tifon și se pune la fiert pentru 10 minute în zeama de la carne. Tifonul se folosește pentru cazul nefericit când amestecul poate ieși din stomac în timpul fierberii.
Se scoate toba din apă, se așează între 2 platouri de lemn și se pune o greutate peste platou pentru a se presa bine.
Cine dorește poate să o afume sau poate fi consumată în acest stadiu, proaspătă.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.