Mațele trebuie să fie spălate şi curăţate foarte bine și se pun în oţet cu ceapă.
Preparare
0/
7 pași
Se spală toate ingredientele și se fierb cu foi de dafin.
După ce au fiert, se scot din apă și se dau de 2 ori prin mașina de tocat, pentru a ieși o pastă cât mai fină.
Slănina se toacă cuburi mici pe un tocător de lemn.
Se sărează și pipărează după gust (opțional se pot adăuga 1-2 ouă).
Se pune compoziția în mațe și se fierbe totul timp de 10 minute. Mațele umplute se introduc într-un tifon, înainte de a le pune la fiert. Folosim tifonul din precauție, pentru nefericita situație când ne iese compoziția din mațe, dintr-un motiv sau altul.
Se oprește focul și se scoate tifonul cu lebărul din apă.
Se pun bucățile de lebăr la presat între 2 planșete de lemn, cu o greutate deasupra planșetei pentru a compacta bine lebărul.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.