Tort Joffre

10
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

ibric
formă tort
cuptor
plită

Ingrediente blat

0 / 5 ingrediente
  • 8 ouă
  • 2 albuşuri
  • 40g făină
  • 50g cacao
  • 8 linguri zahăr

Ingrediente cremă

0 / 5 ingrediente
  • 400g unt
  • 300g zahăr
  • 90g cacao
  • 150ml apă
  • 2 galbenuşuri

Preparare

0 / 8 pași
  1. Se bat bine ouale si cele doua albusuri cu zaharul.
  2. Se adauga faina cu cacao.
  3. Se unge cu unt o forma de tort de 3kg.
  4. Se pune compozitia in forma de tort.
  5. Se baga in cuptorul incins si se tine 30minute la 180grade.
  6. Separat, se pun, într-un ibric, cacao, apa si zaharul pentru crema si se dau in clocot de cateva ori, apoi se lasa sa se raceasca.
  7. Se freaca untul spuma si se amesteca cu siropul racit si cu 2 galbenusuri.
  8. Blatul se taie in doua , se umple cu crema si apoi se imbraca tortul in cremă.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.