Tartă cu mere şi peltea de gutui

9
ingrediente
8
porții

Ustensile necesare

bol
lingură
formă tartă

Ingrediente

0 / 9 ingrediente
  • 300g făină
  • 2 ouă
  • 100g unt
  • 1/2 linguriţa bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • aprox. 50ml apă
  • 5 mere curăţate şi tăiate cuburi
  • 100g zahăr brun
  • peltea gutui

Preparare

0 / 8 pași
  1. Se face un aluat din oua, unt, sare, bicarbonat de sodiu stins în puţină zeamă de lămâie si faina.
  2. Daca este prea vartos se adauga apa si se framanta pana devine destul de moale.
  3. Se unge forma de tartă cu unt. Forma se captuseste cu aluat in mod egal.
  4. Se inteapa cu furculita aluatul sa nu se deformeze tarta.
  5. Se coace in cuptorul incins la 180 grade.
  6. Se face caramel 100g zahar si se pun cuburile de mere.
  7. Se amesteca usor pana se caramelizeaza si merele.
  8. Se aseaza mere pe tartă si se pune peltea peste ea.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.