Prăjitură (tort) italiană tiramisu

7
ingrediente

Ustensile necesare

ibric
tavă

Ingrediente

0 / 7 ingrediente
  • 400g blat tort tiramisu sau 400g pişcoturi şampanie
  • 250g cremă mascarpone
  • 100g (1 pahar) de smântână
  • 4 linguri zahăr
  • 4 oua
  • cafea pentru o cească cu cafea
  • cacao pentru ornat

Preparare

0 / 12 pași
  1. Se separa galbenusurile de albusuri astfel incat vom avea intr-un recipient 4 galbenusuri si in celalalt 4 albusuri
  2. Se pune zaharul peste galbenusuri si se freaca cu telul sau mixerul pana ce galbenusurile devin spuma.
  3. Se pun smantana si mascarpone peste galbenusurile spuma.
  4. Cu telul sau cu lingura se amesteca galbenusurile, smantana si mascarpone
  5. Separat, in celalalt recipient, se bat cele 4 albusuri pana se fac spuma
  6. Se incorporeaza cu o lingura albusurile spuma in cealalta compozitie din galbenusuri si mascarpone.
  7. Se alege un platou sau tava se pune un strat de crema.
  8. Peste stratul de crema se pune o foaie de blat tiramisu.
  9. Blatul  se stropeste cu putina cafea ca in imagini.
  10. Dupa aceea se pune iar un strat de crema si iar se pune o fasie de blat (se repeta pasii 8-9 ).
  11. La final se pudreaza cu cacao ultima foaie cu crema, pana se obtine un strat uniform de cacao.
  12. Tiramisu se pune la frigider pentru aprox. 2 ore inainte de a fi servit. Pofta buna!
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.