Se separa galbenusurile de albusuri astfel incat vom avea intr-un recipient 4 galbenusuri si in celalalt 4 albusuri
Se pune zaharul peste galbenusuri si se freaca cu telul sau mixerul pana ce galbenusurile devin spuma.
Se pun smantana si mascarpone peste galbenusurile spuma.
Cu telul sau cu lingura se amesteca galbenusurile, smantana si mascarpone
Separat, in celalalt recipient, se bat cele 4 albusuri pana se fac spuma
Se incorporeaza cu o lingura albusurile spuma in cealalta compozitie din galbenusuri si mascarpone.
Se alege un platou sau tava se pune un strat de crema.
Peste stratul de crema se pune o foaie de blat tiramisu.
Blatul se stropeste cu putina cafea ca in imagini.
Dupa aceea se pune iar un strat de crema si iar se pune o fasie de blat (se repeta pasii 8-9 ).
La final se pudreaza cu cacao ultima foaie cu crema, pana se obtine un strat uniform de cacao.
Tiramisu se pune la frigider pentru aprox. 2 ore inainte de a fi servit. Pofta buna!
Recomandări
Reteta pentru blatul folosit in aceasta reteta o gasiti AICI
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.