seminţele de la jumătate de baton de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt sau 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar
1 praf sare
Preparare
0/
12 pași
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Se bat gălbenușurile cu zahăr până devin spumă.
Se adaugă apa caldă.
Se adaugă făina și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie.
Separat, se bat albușurile spumă, la care se adaugă semințele de vanilie și sare
Se incorporează ușor spuma de albuș cu o lingură, în compoziția de gălbenușuri.
Se ia hârtia de copt, se face mototol și se baga sub jet de apă, la robinet, până se umezește bine. Facem acest lucru pentru ca hârtia de copt să ia ușor forma tăvii în care o așezăm.
Se aranjează hârtia de copt în tavă și se unge cu puțin unt sau ulei.
Se toarnă compoziția de la punctul 6 peste hârtie, în tavă și se întinde cât mai uniform.
Se bagă tava în cuptor încins în prealabil și se ține 15-20min la 180 grade.
Se scoate blatul din cuptor și se desprinde de pe hârtia de copt.
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.