Prăjitură din foi cu cremă de zahăr ars

18
ingrediente
Notă timp*: 12h

Ustensile necesare

mixer
bol
cratiță
tavă de copt
lingură

Ingrediente foi

0 / 8 ingrediente
  • 400g făină
  • 150g unt
  • 3 linguri smântână
  • 1 ou
  • 1 linguriţa bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf cuţit sare
  • 2 linguri zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat

Ingrediente cremă

0 / 6 ingrediente
  • 100g zahăr pentru caramel
  • 50g făină
  • 250ml lapte
  • 100g unt
  • 100g zahăr pudră
  • 1 pachet zahăr vanilat

Ingrediente glazură

0 / 4 ingrediente
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apă
  • 25g unt

Preparare foi

0 / 4 pași
  1. Se freaca untul cu oul, smantana, zaharul, vanilia si sarea.
  2. Se adauga bicarbonatul stins cu otet sau suc de lamaie.
  3. Se incorporeaza faina pana se obtine un aluat tare si se framanta bine.
  4. Se imparte aluatul in 4 si se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii ~5 minute fiecare.

Preparare cremă

0 / 3 pași
  1. 150g zahar se arde si se stinge cu 50ml apa sau cafea
  2. 50g faina se amesteca cu laptele si se toarna peste caramel, lasandu-se sa fiarba cateva minute.
  3. Untul se freaca cu zaharul pudra si vanilia si se amesteca cu caramelul racit.

Preparare glazură

0 / 2 pași
  1. Se amesteca zaharul cu cacao si apa; se topesc pe foc.
  2. Se adauga untul si se amesteca bine.

Preparare finală - montarea prăjiturii

0 / 3 pași
  1. Se aseaza o foaie, se pune 1/3 din crema, apoi iar o foaie, iar crema... si la urma foaie.
  2. Se aseaza o greutate pe prajitura, timp de 12 ore.
  3. Se pune apoi glazura si se taie in romburi sau patrate
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.