Prăjitura Didina

15
ingrediente

Ustensile necesare

tel
bol
lingură de lemn
tavă

Ingrediente blat

0 / 10 ingrediente
  • 300g zahăr
  • 100g unt
  • 2 oua si 2 albuşuri
  • 300g făină
  • 1/4 litru lapte
  • 1 praf copt sau 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins in puţină zeamă de lămâie
  • 7 linguriţe cacao
  • 100g nuci tăiate mărunt
  • vanilie
  • esenţa lămâie

Ingrediente cremă

0 / 5 ingrediente
  • 100ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguriţe făină
  • 100g unt

Preparare blat

0 / 6 pași
  1. Se freaca untul cu 2 galbenusuri si zaharul pana se face o crema.
  2. Se adauga faina cu bicarbonatul, cacaua, nucile, mirodeniile, iar apoi laptele.
  3. Se amesteca pana se omogenizeaza totul.
  4. Se bat 4 albusuri spuma si se incorporeasa usor cu o lingura.
  5. Se toarna totul intr-o tava tapetata si se baga in cuptorul incins la 180 grade.
  6. Cand este gata si destul de rece se toarna pe blat urmatoarea crema.

Preparare cremă

0 / 1 pași
  1. Se fierbe laptele cu galbenusul, faina, zaharul si se amesteca cu untul cand s-a racit.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.