Prăjitură cu nucă şi smântână

13
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

bol
tavă
mixer
tel
lingură

Ingrediente foi

0 / 8 ingrediente
  • 2 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte sau apă
  • 2 pacheţele de zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 500g făină
  • 2 linguriţe amoniac pentru prăjituri

Ingrediente cremă

0 / 5 ingrediente
  • 500g smântână
  • 2 linguri cacao
  • 250g nucă măcinată
  • 150 g zahăr pudră
  • rom

Preparare foi

0 / 4 pași
  1. Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si cu laptele ferbinte.
  2. Se adauga amoniacul stins cu putin otet sau suc de lamiie.
  3. Se incorporeaza faina pana ce se obtine un aluat care se poate intinde pe dosul tavii de aragaz.
  4. Se fac 3-4 foi care se coc la cuptor, pe dosul tavii de aragaz.

Preparare cremă

0 / 1 pași
  1. Se bate smantana frisca cu zaharul pudra si se adauga nuca, cacao, rom.

Preparare finală - umplerea prăjiturii cu cremă

0 / 2 pași
  1. Se pune crema intre foi si se pudreaza cu zahar ultima foaie.
  2. Se aseaza un celofan peste prajitura, apoi un fund de lemn greu.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.


1 comentarii la Prăjitură cu nucă şi smântână