Prăjitură cu bostan

5/5 1

/ 5. vot(uri)

9
ingrediente
>9
porții
  • Timp Total 1 ore 5min
  • Complexitatemedie
  • Prepararea în 9 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 9 ingrediente
  • 600g bostan
  • 600g zahăr
  • 6 ouă
  • 400g făină
  • 1 praf de copt
  • 2-3 linguriţe de scorţişoară
  • nuci sau diverse seminţe
  • 250ml ulei
  • sare

Preparare

0 / 9 pași
  1. Primul pas este sa taiati bostanul in bucati mici pentru a-l folosi ulterior in robotul de bucatarie sau cel de facut suc de radacinoase, in caz ca nu aveti la dispozitie un robot de bucatarie.
  2. Bostanul se pune in robot si se face bucati mici.
  3. In robot mai adaugati restul de ingrediente si lasati robotul sa isi faca treaba. Va rezulta o masa cremoasa.
  4. Pregatiti o tavara medie ca marime (40 cm X 25 cm ) si inalta cam de 5 cm.
  5. Pregatiti hartia de copt pentru tava respectiva, faceti mototol hartia de copt si udati-o bine la robinet pentru a o putea modela pe tava dupa cum doriti, pentru a evita ca hartia sa stea rigida in colturi mai ales.
  6. Puneti hartia in tava si ungeti-o cu putin unt.
  7. Turnati compozitia facuta la robot in tava si introduceti tava in cuptor pentru 25-30 minute.
  8. Primele 5 minute lasati cuptorul la 200-220 grade pentru a lasa prajitura sa creasca, iar restul timpului la 160 grade pentru a se coace bine in interior.
  9. Incercati prajitura dupa 25 minute introducand o scobitoare in mijlocul ei. Daca scobitoarea sau betigasul prezinta urme mici de compozitie, atunci mai lasati prajitura in cuptor. In caz contrar, opriti cuptorul si scoateti prajitura.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.