- 600g bostan
- 600g zahăr
- 6 ouă
- 400g făină
- 1 praf de copt
- 2-3 linguriţe de scorţişoară
- nuci sau diverse seminţe
- 250ml ulei
- sare
- Primul pas este sa taiati bostanul in bucati mici pentru a-l folosi ulterior in robotul de bucatarie sau cel de facut suc de radacinoase, in caz ca nu aveti la dispozitie un robot de bucatarie.
- Bostanul se pune in robot si se face bucati mici.
- In robot mai adaugati restul de ingrediente si lasati robotul sa isi faca treaba. Va rezulta o masa cremoasa.
- Pregatiti o tavara medie ca marime (40 cm X 25 cm ) si inalta cam de 5 cm.
- Pregatiti hartia de copt pentru tava respectiva, faceti mototol hartia de copt si udati-o bine la robinet pentru a o putea modela pe tava dupa cum doriti, pentru a evita ca hartia sa stea rigida in colturi mai ales.
- Puneti hartia in tava si ungeti-o cu putin unt.
- Turnati compozitia facuta la robot in tava si introduceti tava in cuptor pentru 25-30 minute.
- Primele 5 minute lasati cuptorul la 200-220 grade pentru a lasa prajitura sa creasca, iar restul timpului la 160 grade pentru a se coace bine in interior.
- Incercati prajitura dupa 25 minute introducand o scobitoare in mijlocul ei. Daca scobitoarea sau betigasul prezinta urme mici de compozitie, atunci mai lasati prajitura in cuptor. In caz contrar, opriti cuptorul si scoateti prajitura.