Plăcintă sârbească

9
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

bol
pensulă ornat
sucitor
planșetă lemn
tavă de copt
cuptor

Ingrediente aluat

0 / 5 ingrediente
  • 500g făină
  • 3 linguri ulei
  • 300ml lapte sau apă
  • 15g drojdie
  • sare

Ingrediente umplutură

0 / 4 ingrediente
  • 500g telemea puţin sarată (sau caş de vacă puţin sărat)
  • 6 ouă
  • zahăr
  • zahăr vanilat (cu vanilie naturală) pentru sirop

Preparare

0 / 12 pași
  1. Se face un aluat vartos din lapte, drojdie, 1/2 lingurita sare, ulei si faina.
  2. Se framanta bine si se intind 3 foi cat tava.
  3. Este bine sa se foloseasca o tava 20/30cm smaltuita sau o cratita rotunda cu diametru~30 cm.
  4. Se rade branza, iar ouale se bat bine, cate 3 oua in fiecare bol.
  5. Se unge tava cu ulei, se pune in ea o foaie de aluat.
  6. Se pune jumatate din branza uniform pe foaie, se presara zahar dupa gust (1-2 linguri).
  7. Se unge totul cu 3 oua batute si se adauga alta foaie.
  8. Se pune pe ea restul de branza, zahar si iar ou.
  9. Se acopera cu ultima foaie si se baga in cuptorul incins (180 grade).
  10. Cand s-a rumenit se verifica daca e coapta cu un pai.
  11. Se scoate placinta din cuptor si se toarna in tava 250 ml sirop facut din apa, zahar 2-3 linguri si zahar vanilat.
  12. Se baga iarasi in cuptor pentru 5-10 minute si se serveste calda.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.