Clătite cu dulceaţă

6
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 6 ingrediente
  • 250g făină
  • 1/2l lapte
  • o linguriţă de bicarbonat stins în zeamăde lămâie
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Preparare

0 / 13 pași
  1. Se pune făina într-un bol sau castron.
  2. Se face o gaură mică in mijlocul făinii, unde punem o linguriță de bicarbonat, peste care punem (îl stingem) puțină lămâie.
  3. Se adaugă ouăle, puțin lapte și se amestecă bine.
  4. După ce aluatul s-a omogenizat, se incorporeaza laptele puțin câte puțin, până ce compoziția capătă consistența unei smântâni.
  5. Se pune o tigaie cu mâner pe foc, ideal o tigaie cu marginile mai joase.
  6. Se unge cu ulei tigaia ( o lingură de ulei, nu mai mult).
  7. Se lasă puțin să se încingă tigaia, după care cu ajutorul unui polonic se ia din compoziție și se toarnă în tigaie.
  8. Se mișcă tigaia în mai multe direcții pentru a uniformiza compoziția pe toată suprafața tigăii.
  9. Când clătita e gata pe o parte, se folosește o spatulă pentru a o întoarce. Sau dacă suntem mai îndemnatici, putem să o întoarcem aruncând clătita în sus.
  10. Clătita trebuie să fie subțire. În caz că e mai groasă decât doriți, la următoarea clătita puneți mai puțină compoziție în tigaie.
  11. Din când în când se amestecă în compoziție pentru a nu se îngroșa pe fundul castronului.
  12. Pe măsură ce se prăjesc, se așează clătitle pe o farfurie mai joasa și ceva mai mare.
  13. Se ia fiecare clătită și se umple cu dulceață, cremă de ciocolată sau cu diverse creme de brânză, în caz că doriți să obțineți un aperitiv și nu desert.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.