1 pachet zahar vanilat/seminţele de la 1/4 baton vanilie
2 linguri cacao
frişcă pentru ornat sau cremă de vanilie
Preparare
0/
11 pași
Se separa galbenusurile de albusuri.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia.
Se adauga faina, cacao si laptele fierbinte, amestecand in continuare.
Se pune pe foc mic pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu albusurile batute spuma cu un praf sare.
Se unge cu unt o forma de chec din ena si se tapeteaza cu faina.
Se pune un strat din compozite apoi un strat de piscoturi care au fost unse cu un sirop din miere cu apa.
Se repeta straturile, ultimul strat sa fie de compozitie.
Se baga la cuptorul incins timp de 25-30 minute.
Se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie.
Se orneaza cu frisca si fructe, crema de vanilie sau crema de ciocolata.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.