Pentru porție dublă trebuie doar să dublați cantitățile. Eu am folosit cantități duble, pentru 5 porții zdravene.
Preparare
0/
5 pași
Se pune apa cu un praf de sare la fiert.
Când clocotește apa, se dă focul mai încet, undeva pe mediu și se adaugă treptat făina, amestecând cu un tel sau lingură de lemn. La început e mai bine să folosiți telul pentru a evita formarea cocoloașelor.
Se amestecă din când în când cu ajutorul unei linguri de lemn și se lasă să fiarbă 20 minute. Când se mai întărește, nu se mai poate folosi telul, ci o lingură de lemn.
Se amestecă cu lingura până ce se desprinde mămăliguța de pereții vasului.
Se dă focul tare câteva secunde, se impatureste si se rastoarna pe o farfurie larga.
Recomandări
În alte țări din europa de vest, ca Italia, Franța, Austria, Germania etc, mămăligă se numește 'polenta' și termenul provine din limba italiană.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.