Se freaca untul cu oul, smantana, zaharul, vanilia si sarea.
Se adauga bicarbonatul stins cu otet sau suc de lamaie.
Se incorporeaza faina pana se obtine un aluat tare si se framanta bine.
Se imparte aluatul in 4 si se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii ~5 minute fiecare.
Preparare cremă
0/
3 pași
150g zahar se arde si se stinge cu 50ml apa sau cafea
50g faina se amesteca cu laptele si se toarna peste caramel, lasandu-se sa fiarba cateva minute.
Untul se freaca cu zaharul pudra si vanilia si se amesteca cu caramelul racit.
Preparare glazură
0/
2 pași
Se amesteca zaharul cu cacao si apa; se topesc pe foc.
Se adauga untul si se amesteca bine.
Preparare finală - montarea prăjiturii
0/
3 pași
Se aseaza o foaie, se pune 1/3 din crema, apoi iar o foaie, iar crema... si la urma foaie.
Se aseaza o greutate pe prajitura, timp de 12 ore.
Se pune apoi glazura si se taie in romburi sau patrate
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.