Primul pas este sa taiati bostanul in bucati mici pentru a-l folosi ulterior in robotul de bucatarie sau cel de facut suc de radacinoase, in caz ca nu aveti la dispozitie un robot de bucatarie.
Bostanul se pune in robot si se face bucati mici.
In robot mai adaugati restul de ingrediente si lasati robotul sa isi faca treaba. Va rezulta o masa cremoasa.
Pregatiti o tavara medie ca marime (40 cm X 25 cm ) si inalta cam de 5 cm.
Pregatiti hartia de copt pentru tava respectiva, faceti mototol hartia de copt si udati-o bine la robinet pentru a o putea modela pe tava dupa cum doriti, pentru a evita ca hartia sa stea rigida in colturi mai ales.
Puneti hartia in tava si ungeti-o cu putin unt.
Turnati compozitia facuta la robot in tava si introduceti tava in cuptor pentru 25-30 minute.
Primele 5 minute lasati cuptorul la 200-220 grade pentru a lasa prajitura sa creasca, iar restul timpului la 160 grade pentru a se coace bine in interior.
Incercati prajitura dupa 25 minute introducand o scobitoare in mijlocul ei. Daca scobitoarea sau betigasul prezinta urme mici de compozitie, atunci mai lasati prajitura in cuptor. In caz contrar, opriti cuptorul si scoateti prajitura.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.