Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si 1/2 lingurita sare pana devine lichida.
Se adauga cartofii pasati bine, ouale, smantana, uleiul sau untul si se amesteca bine.
Se adauga faina pana devine un aluat tare si se framanta 15 minute.
Se lasa la dospit 30 minute.
Din acest aluat se pot face gogosele mici pe care le prajim in ulei sau coace in cuptor.
Se pot servi cu smantana si dulceata deasupra sau pudrate cu zahar pudra.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.