Se adaugă 300g nucă măcinată și o lingură de pesmet. Dacă nu aveți nucă măcinată, folosiți o mașină de măcinat nuci.
Într-o tavă unsă cu unt sau ulei, se pun cu ajutorul unei lingurițe turtițe din compoziție.
Se pune tava cu turtițe în cuptorul încins și se lasă în cuptor la 150 grade pentru 15 minute.
Preparare crema
0/
4 pași
Se freacă gălbenușurile cu 50g zahăr folosind un tel sau mixer.
Se pune o lingură de cacao și laptele în amestec.
Crema rezultată se fierbe la bain-marie, pe aragaz, până se îngroașă.
Se oprește focul și se adaugă untul.
Preparare finală
0/
2 pași
Se unesc câte două turtițe cu cremă, se ung cu cremă și se dau prin nucă. Astfel se formează bulgării cu cremă.
Se pun pe un platou sau un bol înalt și se lasă la frigider pentru 1-2 ore sau până vor fi serviți.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.