E bine ca tăițeii să fie făcuți înainte să se pună ciorbă la foc.
Sau pot fi făcuți cu câteva zile înainte și îi puteți usca.
Preparare
0/
14 pași
Se taie puiul în porții, se spală.
Se pun bucățile de pui într-o oală de 5l cu 3 litri de apă. Eu prefer să fierb carnea separat, într-o primă apă, după care arunc apa și spăl atât bucățile de pui cât și vasul în care au fiert bucățile de carne.
Se aruncă prima apă și se pune o nouă apă, fiartă anterior într-o altă oală. Se pun inițial aproximativ 4 litri de apă. La final mai vedem dacă mai completăm puțin sau nu.
Dacă se formează spumă deasupra, se folosește o spumieră pentru a o înlătura.
Se curăță toate legumele, cu excepția roșiilor (acestea vor fi adăugate la final), se spală și se toacă mărunt.
După ce apa a început să clocotească, se adaugă toate legumele pregătite la pasul precedent.
Se lasă 10-15 min la foc domol să fiarbă, iar separat se pregătesc roșiile. Ele se spală, scoateți și semințele dacă doriți, se rad pe răzătoare.
Se adaugă roșiile în oală, după ce restul de legume a fiert.
Separat, într-o oală mică sau ibric, se fierbe borșul.
Tot separat, într-un vas sau cratiță cu apă, se fierb tăițăii de casă.
Când au fiert toate legumele și carnea, se adaugă borșul. Se pune și sare, după gust.
După ce ciorba a dat din nou în clocot, se mai lasă 2-3 minute și se stinge focul.
Se toacă pe tocător leușteanul și se adaugă în ciorbă.
Se pune capacul peste oală și se lasă 30 minute ca leușteanul să 'infuzeze' în ciorbă. :)
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.