Ciorbă de pui cu tăiţei de casă

5/5 1

/ 5. vot(uri)

13
ingrediente
  • Timp Total 1 ore 30min
  • Complexitatemedie
  • Prepararea în 14 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Puteți folosi acești tăițăi de casă la ciorbă de pui cu tăiţei de casă.

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Veți avea nevoie de mai multe oale sau vase de gătit pe plită. Puteți folosi și un ibric sau cratiță pentru a fierbe tăițăii.

Ingrediente

0 / 13 ingrediente
  • 1 pui fără piept, preferabil pui de ţară
  • 1 ceapă
  • 1-2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstârnac mic
  • 1 felie ţelină
  • 1 ardei gras
  • 2-3 roşii
  • 1 litru borş
  • 1 legatură leuştean
  • 150g tăiţei de casă
  • sare
  • apă

Preparare

0 / 14 pași
  1. Se taie puiul în porții, se spală.
  2. Se pun bucățile de pui într-o oală de 5l cu 3 litri de apă. Eu prefer să fierb carnea separat, într-o primă apă, după care arunc apa și spăl atât bucățile de pui cât și vasul în care au fiert bucățile de carne.
  3. Se aruncă prima apă și se pune o nouă apă, fiartă anterior într-o altă oală. Se pun inițial aproximativ 4 litri de apă. La final mai vedem dacă mai completăm puțin sau nu.
  4. Dacă se formează spumă deasupra, se folosește o spumieră pentru a o înlătura.
  5. Se curăță toate legumele, cu excepția roșiilor (acestea vor fi adăugate la final), se spală și se toacă mărunt.
  6. După ce apa a început să clocotească, se adaugă toate legumele pregătite la pasul precedent.
  7. Se lasă 10-15 min la foc domol să fiarbă, iar separat se pregătesc roșiile. Ele se spală, scoateți și semințele dacă doriți, se rad pe răzătoare.
  8. Se adaugă roșiile în oală, după ce restul de legume a fiert.
  9. Separat, într-o oală mică sau ibric, se fierbe borșul.
  10. Tot separat, într-un vas sau cratiță cu apă, se fierb tăițăii de casă.
  11. Când au fiert toate legumele și carnea, se adaugă borșul. Se pune și sare, după gust.
  12. După ce ciorba a dat din nou în clocot, se mai lasă 2-3 minute și se stinge focul.
  13. Se toacă pe tocător leușteanul și se adaugă în ciorbă.
  14. Se pune capacul peste oală și se lasă 30 minute ca leușteanul să 'infuzeze' în ciorbă. :)

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.