Rosiile se dau prin masina de facut suc sau masina de tocat rosii.
Ardeii se coc la cuptor, se curata de cotor si coaja iar apoi se dau prin masina de tocat.
Sucul de rosii se lasa sa fiarba pana incepe sa scada,dupa care se adauga ardeii tocati.
Dupa ce mai fierbe 25 minute se poate pune la sticle si capsa capacele.
Sticlele cu sos se vor aseza in patura pana a doua zi cand vor fi fierte 30 minute la baie de apa.
Se aseaza sticle in camara si se folosesc la tocanite, fripturi etc
Recomandări
In vasul in care se fierb sticlele se pun cârpe sau ziare pentru ca sa nu se spargă sticlele.
Apa in vas trebuie sa fie pana la dopul sticlelor, iar focul moderat.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.