/ 5. vot(uri)
Niciun vot
Dacă doriți să obțineți un muștar light la gust, să nu fie prea iute, atunci o combinație foarte bună este să îl preparați împreună cu „nucile” de caju. Este o variantă sănătoasă, plină de vitamine și antioxidanți. După cum știm cu toții, borcanul cu muștar cremă cumpărat din comerț, are foarte puține boabe de muștar sau făină de muștar în compoziție. El este îmbogățit cu diverși coloranți, potențiatori de arome, anumite baze, în cel mai bun caz conține banala făină de grâu.
Astfel m-am hotărât să încerc diverse rețete de muștar cremă, de la a folosi doar muștar în proporție de peste 80%, puțin oțet, apă și miere, variantă însă mult prea picantă chiar și pentru gustul meu, până la această rețetă de muștar cu caju. Este o rețetă de muștar care mi se pare o soluție bună, de compromis, nucile de caju temperând din iuțeala boabelor de muștar.
Un alt tip de cremă sau sos de muștar făcut în casă este muștarul cu tapioca.