La această rețetă avem nevoie în primul rând de avocado copt, care să fie moale la pulpă. Dacă avocadul este crud, el e foarte tare și nu îl veți putea toca mărunt la furculiță sau blender sau mixer vertical. Puteți găsi mai nou avocado ‘Ready to eat’ (gata de a fi mâncat), care e ceva mai scump, dar cu siguranță e copt.
Oricum atunci când îl cumpărați, apăsați puțin cu degetul pe avocado, pentru a-l încerca. Trebuie să fie puțin moale la palpare.
După cum majoritatea dintre noi știți avocado este un fruct, nu o legumă, dar din el se prepară în special în diferite feluri de mâncare, ca această rețetă, decât deserturi. Însă se poate folosi și în diverse variante dulci.
Cantitatea de ingrediente este pentru aproximativ două persoane. Dacă doriți pentru mai multe persoane, măriți cantitatea, dar luați în calcul să nu vă rămână din guacamole, pentru că pulpa de avocado se oxidează în 3-4 ore. E de dorit să serviți sosul de avocado cât mai proaspăt.