Pască cu smântână

7
ingrediente
6
porții

Ustensile necesare

vas mare
tel
cratiță
platou

Ingrediente

0 / 7 ingrediente
  • 200g aluat de cozonac
  • 500g smântână
  • 5 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat (de preferat zahăr vanilat cu baton de vanilie)
  • unt pentru uns cratiţa de 2-3 kg

Preparare

0 / 7 pași
  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Se amesteca smantana cu galbenusurile, faina si zaharul vanilat.
  3. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul.
  4. Se amesteca usor cu lingura spuma de albus in compozita de smantana.
  5. Se intinde o foaie din aluatul de cozonac, se pune in cratita unsa cu unt prinzand foaia de marginile cratitei.
  6. Se toarna compozitia de smantana si albus peste foaie si se baga la cuptorul incins la 180 grade timp de 50-60 minute.
  7. Se lasa sa se raceasca si se pune usor pe un platou rotund.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.