Fursecuri ineluşe cu nucă

5/5 1

/ 5. vot(uri)

12
ingrediente
>9
porții
  • Timp Total 0 ore 50min
  • Complexitateredusă
  • Prepararea în 10 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Ingrediente aluat

0 / 7 ingrediente
  • 200g unt sau untură
  • 200g smântână
  • 3 galbenuşuri
  • 2-3 pachete zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 25g drojdie
  • făină cât cuprinde pentru a fi un aluat vârtos

Ingrediente cremă

0 / 5 ingrediente
  • 3 albuşuri
  • 2 linguri cacao
  • 4-5 linguri zahăr
  • 250g nuci măcinate
  • zahăr pudră pentru pudrat fursecurile calde

Preparare

0 / 10 pași
  1. Se freaca untul cu zaharul vanilat, sare si galbenusuri.
  2. Se amesteca drojdia cu smantana si apoi se adauga peste untul frecat.
  3. Se incorporeaza faina pana rezulta un aluat vartos care se framinta bine.
  4. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cacao si nuca.
  5. Se întinde o foaie de aprox. 0,5cm cu ajutorul planșetei și sucitorului si se taie rondele (diametru ~2,5 cm) cu un pahar mic.
  6. La jumate de rondele se da o gaura pe jumate cu un degetar, ridicand aluatul desprins in sus.
  7. Se aseaza rondelele intregi intr-o tava putin unsa.
  8. Se pune pe fiecare rondea putina crema cu nuca si apoi se pune rondeaua gaurita.
  9. Se baga in cuptorul incins la temperatura de 180 grade timp de ~20 minute.
  10. Se dau calde prin zahar pudra.

Recomandări

Cand fac aceste fursecuri pentru a avea mai mult albus pentru crema fac si fursecurile steluţă.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.