Fursecuri ineluşe cu nucă

12
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

mixer
bol
planșetă lemn
pahar
hârtie de copt
tavă de copt

Ingrediente aluat

0 / 7 ingrediente
  • 200g unt sau untură
  • 200g smântână
  • 3 galbenuşuri
  • 2-3 pachete zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 25g drojdie
  • făină cât cuprinde pentru a fi un aluat vârtos

Ingrediente cremă

0 / 5 ingrediente
  • 3 albuşuri
  • 2 linguri cacao
  • 4-5 linguri zahăr
  • 250g nuci măcinate
  • zahăr pudră pentru pudrat fursecurile calde

Preparare

0 / 10 pași
  1. Se freaca untul cu zaharul vanilat, sare si galbenusuri.
  2. Se amesteca drojdia cu smantana si apoi se adauga peste untul frecat.
  3. Se incorporeaza faina pana rezulta un aluat vartos care se framinta bine.
  4. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cacao si nuca.
  5. Se întinde o foaie de aprox. 0,5cm cu ajutorul planșetei și sucitorului si se taie rondele (diametru ~2,5 cm) cu un pahar mic.
  6. La jumate de rondele se da o gaura pe jumate cu un degetar, ridicand aluatul desprins in sus.
  7. Se aseaza rondelele intregi intr-o tava putin unsa.
  8. Se pune pe fiecare rondea putina crema cu nuca si apoi se pune rondeaua gaurita.
  9. Se baga in cuptorul incins la temperatura de 180 grade timp de ~20 minute.
  10. Se dau calde prin zahar pudra.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.