Batoane cu nucă

5/5 1

/ 5. vot(uri)

13
ingrediente
5
porții
  • Timp Total 1 ore 15min
  • Complexitatemedie
  • Prepararea în8 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Ingrediente blat

0 / 6 ingrediente
  • 2 ouă
  • 150g zahăr brun
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu stins cu lămâie sau 1 praf de copt
  • 3 linguri de miere
  • 70g unt
  • făină

Ingrediente glazură

0 / 5 ingrediente
  • 130g unt
  • 8 linguri lapte
  • 4 linguri cacao
  • 150g zahăr brun
  • 150g nucă măcinată sau nucă de cocos

Preparare blat

0 / 7 pași
  1. Se freacă ouăle cu zahărul, untul și miere.
  2. Se adaugă bicarbonatul stins cu lămâie.
  3. Se adaugă făină până se obține un aluat ce se poate întinde.
  4. Din aluat se întinde o foaie de 0,5cm, cât o tavă dreptunghiulară.
  5. Se bagă în cuptorul încins în prealabil și se lasă 20 minute.
  6. Se scoate din cuptor și se taie caldă sub formă de bastonașe de 1,5cm/5cm.
  7. Se introduce fiecare bastonaș în glazură, pe o lungime de 4cm și se dau prin nucă măcinată sau nucă de cocos.

Preparare glazură

0 / 1 pași
  1. Se topește zahărul cu cacao și se adaugă untul la baie de apă.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.